Porc au Grain

Ons varkensvlees is van het Porc au Grain varken, een scharrelvarken dat
in Zuid-West Frankrijk leeft. Deze varkens lopen gewoon buiten en hebben
ruime stallen met stro op de vloer. Zij worden gevoerd met uitsluitend
plantaardige producten. U hebt hierdoor een (h)eerlijke volle smaak aan
het vlees.

In het Zuid-Westen van Frankrijk in de Aquitaine leven de Porc au Grains. Deze regio staat bekend om zijn zachte klimaat en wisselende landschappen. Hellingen, heuvels, bergen, hoogvlaktes van kalkgesteente, zandvlaktes, wijngaardhellingen, meren en de zee wisselen elkaar af. Vermaard om zijn gerenommeerde wijnen, de Grand Cru’s en gastronomische specialiteiten met o.a. truffels en patés. Bij een bezoek aan de Aquitaine lijkt het alsof de tijd stil gestaan heeft en de natuur ongestoord zijn gang heeft kunnen gaan. Traditie en ambacht zijn de sleutelwoorden als het op voeding uit deze streek aankomt.

De graanvarkens groeien op bij traditionele boeren. Deze boeren dienen zich te houden aan de reglementen van het Cahier des Charges en het Label Rouge keurmerk. De boeren laten de varkens lekker varken zijn. Ze kunnen in de wijde omgeving op hun gemak ‘rommelen’. De biggetjes blijven bij de moeder als ze geboren zijn en zuigen ook uitsluitend bij hun eigen moeder.  De dieren groeien in alle rust op, en dat komt terug in de structuur en de smaak van het vlees.

Het varken groeit op onder excellente omstandigheden en is gegarandeerd vrij van groeihormonen. Tevens wordt het vlees gegarandeerd door het Label Rouge certificaat. Label Rouge is een keurmerk dat uitgegeven en gecontroleerd wordt door de Franse overheid. Het Porc au Grain vlees is een exclusief streekproduct, en draagt daarom het IGP-merk. IGP staat voor Indication Géographique Protégée. Wellicht herkenbaar voor u van bijvoorbeeld Champagne. Ook deze exclusieve naam mag uitsluitend toegekend worden aan producten die hun oorsprong en de bewerking in de Champagne streek gehad hebben. Kortom, het vlees heeft alle garanties die er voor zorgen dat u onbezorgd kunt genieten van een excellent, gezond stukje varkensvlees.