Scharrel/Bio Kip

Over kip is de laatste tijd veel te doen. Antibiotica in het voer, mensen die daar al dan niet immuun van worden enz. Goed om te weten is dat biologische en scharrelkip standaard geen antibiotica in het voer krijgt. Deze kip eet namelijk biologisch/scharrel kippenvoer dat bestaat uit granen, die geteeld zijn zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen.
Een “natuurkip” is van een langzaam groeiend ras, krijgt volop daglicht en ruimte en loopt buiten. Allemaal factoren waardoor preventieve medicijnen niet nodig zijn voor deze sterke kippen.
Als “groene” slagerij hebben we een ruim assortiment kipproducten en maken we zelf diverse kipvleeswaren.
Kom voor deze gezonde smaakvolle kip naar onze winkel. En maak gelijk kennis met onze complete ambachtelijke, maar vooral “groene”slagerij.

Bij Poulet d’Yvonne halen wij onze Franse scharrelkip. Deze kippen hebben uitgebreid buiten kunnen scharrelen op een diervriendelijke boerderij in Frankrijk en dat komt de smaak ten goede. De Poulet d’Yvonne krijgt uitsluitend plantaardig voedsel. Ook voor deze scharrelkip dus geen groeibevorderaars of antibiotica. Dit zijn zeer malse en smakelijke scharrelkippen. Van Poulet dÝvonne hebben ook Kipfilet, Bouten, Drumsticks, Dijvlees en Borrelhapjes in ons assortiment.

Biologische Polderhoen

In onze “groene” slagerij verkopen wij ook Biologische kip uit Nederland.
De EKO- polderhoen komt uit de Flevopolder. De kippen worden gehuisvest in stallen met veel daglicht en hebben een ruime buitenuitloop. Uiteraard krijgen zij biologisch voer.
Ook hebben wij met regelmaat Poulet Fermier Des Landes; een prachtige Franse mais-scharrrelkip met een fantastische smaak. Deze grillen wij graag op z’n Frans: met thijm, rozemarijn en rode wijn.

Natuurvlees is lekker. Je weet dat het afkomstig is van dieren die het
goed hebben gehad. Ze hebben alle ruimte, meer licht en meer rust. Zo
geniet je meer van je vlees. Maak daarom net als wij ook deze bewuste
keuze.